Nieuws & Blogs

IDC beschouwt Microsoft als leader in ERP categorie

Geschreven door Arnold Mauritz | 14 mei 2024

IDC marketshape beschouwt Microsoft als "leader" in de categorie worldwide SaaS and cloud-enabled small business ERP applications. Hieronder leest u hoe IDC  tot deze conclusie gekomen is.


Nadat Microsoft Dynamics 365 Business Central vorig jaar al als beste ERP-software voor het MKB uit de bus kwam in het onderzoek van Forbes, benoemt IDC Microsoft nu als "leader" in de categorie small business ERP applicaties. 

Belangrijkste voordelen van Microsoft Dynamics 365 Business Central

IDC benoemt onderstaande voordelen als belangrijkste redenen om voor Microsoft ERP software te kiezen:

Vertrouwdheid en gebruiksgemak
Business Central werkt met de Microsoft 365-applicaties die veel mkb-bedrijven al dagelijks gebruiken, zoals Outlook, Word, Excel en Teams, waardoor ze kunnen samenwerken en communiceren in de stroom van het werk zonder dubbele gegevensinvoer of schakelen tussen applicaties. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld verkooporders verwerken van offerte, tot factuur binnen Outlook.
Dit gebruiksgemak en de vertrouwdheid vormen een belangrijk concurrentievoordeel voor werknemers van kleine bedrijven met beperkte IT-expertise.

Ingebouwde AI- en ML-mogelijkheden
Microsoft Copilot in Business Central biedt AI-hulp met behulp van natuurlijke taaltechnologie en om repetitieve taken te automatiseren. Copilot stelt productmanagers bijvoorbeeld in staat om door AI gegenereerde marketingtekstsuggesties te maken. Automatisering is aantrekkelijk voor kleine bedrijven met kleinere teams en minder middelen, vooral nu er een tekort is aan arbeidskrachten. 

Flexibiliteit bij het overstappen van on premises naar cloud
Klanten van Business Central kunnen kiezen voor implementatie in de cloud of op locatie, met één codebasis. Business Central-klanten die in eerste instantie kiezen voor een on-premise implementatie kunnen later kiezen om over te stappen naar de cloud met behoud van alle geschiedenis, uitbreidingen, integraties en andere elementen zonder dat ze een extra licentie nodig hebben.

 

Criteria

IDC hanteert onderstaande critera om opgenomen te worden in hun onderzoek:
Om opgenomen te kunnen worden in het onderoek moet de leverancier een modern cloudaanbod hebben, zoals SaaS of vergelijkbaar. Verder worden bedrijven opgenomen op basis van marktaanwezigheid en het aantal mkb klanten (met ten minste 30-50% van hun omzet uit bedrijven met 10-99 werknemers).

 

 

Arnold Mauritz
Marketing